onsdag 5 september 2012

Sockerfritt Äppelmos- Supergott!!!

Gör så här:




■Skala en valfri mängd äpplen och ta bort kärnhuset

■Koka äpplena mjuka i lite vatten ihop med en kanelstång (kan uteslutas)

■Stampa sönder äpplena med en trägaffel och fortsätt koka på svag värme utan lock tills det mesta av vätskan har kokat bort

■Ta bort kanelstången

■Vill du ha slättare mos kan du även mosa med en stavmixer t.ex.

■Forvara i en ren burk i kylskåpet.

■Äppelmoset klarar sig inte så länge men du kan frysa ner en del om du har kokat mycket

Tips:



Förvara helst i en genomskinlig burk då moset, när det blir dåligt, brukar få röd mögel på bottnen av burken. Så det kan vara bra att kunna ta en titt innan man serverar sig själv. Ser du mögel så måste du kasera hela innehållet eftersom mögel kan finnas som “osynliga trådar” inuti livsmedlet.



Inga kommentarer:

Bloggarkiv