söndag 14 oktober 2012

Trattkantarellsoppa (med knaperstekt bacon)

Här har ni receptet.

Jag har lite svårt med måtten då jag ofta höftar men ni får helt enkelt smaka er fram om inte detta blir perfa! ;-)

1 liter trattkantareller
1 gul lök
4-6 msk vetemjöl
8 dl grönsaksbiljong
1 stor klyfta vitlök
1-2 msk Timjan
4 msk Kikkoman (japansk soya)
Några nypor vitpeppar & cayennepeppar
3 dl grädde

Låt kantarellerna fräsa ihop med löken. Rör i mjölet ihop med kantarellerna tillsätt därefter grönsaksbulljongen och riv i vitlöken. Låt det sjuda en stund och tillsätt timjan, vitpeppar, cayennepeppar och grädde. Någon minut innan servering lägger du i Kikkoman.

Severades med knaperstekt bacon och brod i ugn med riven ost och rosmarin på. GOTT

Inga kommentarer:

Bloggarkiv